Hvad med her og nu?

Af Britt Søndergaard 

Hvis du har travlt, vil du nok aldrig komme frem. Hvis du ikke har travlt, kan du til gengæld være der når som helst. For at være i nu'et, skal du nemlig slet ingen steder hen. Det er i øjeblikket oplevelsen består og miraklet sker.

 
 

Forestil dig en bank, der hver morgen indsætter 86.400 kr. på din konto. Den overfører ikke saldoen til næste dag. Hver aften slettes det beløb, du ikke har formået at bruge i løbet af dagen.

Vi har alle sådan en bank...... den kaldes TID!

Hver morgen sættes der 86.400 sekunder ind på kontoen.

Hvad ville du gøre.........? Trække hver en krone ud selvfølgelig!!Hver aften afskriver banken - som tab - det du ikke har formået at investere i gode formål. Saldoen overføres ikke til næste dag. Der er ikke mulighed for at trække over. Hver dag åbnes en ny konto til dig. Hver aften bliver saldoen slettet. Hvis du ikke får brugt dagens indskud, er tabet dit. Der er ingen vej tilbage. Du skal leve nu for det indskud du har fået i dag. Der er ingen mulighed for at spare op til i morgen. Invester det, så du får optimalt udbytte i helbred, lykke og succes. Få mest ud af dagen i dag!

Værdsæt hvert øjeblik du har! Og værdsæt det endnu mere ved at dele tiden med én, som er noget ganske særligt for dig - én som er tilstrækkelig speciel for dig til at dele din tid med.

I går er historie.

I morgen er et mysterium.

Dagen i dag er en gave - brug den!

Til slut en lille historie fortalt af en kvinde, som måske kan minde os om at morgendagen aldrig kommer og at vi ikke skal vente til en særlig lejlighed…

En nær ven åbnede en skuffe i sin kones klædeskab og tog en lille silkepapirspakke frem. Det her, sagde han, er ingen almindelig pakke. Det her er lingeri. Han pakkede op og kiggede opmærksomt på de små gennemsigtige trusser og den udfordrende bh. Hun købte det første gang, vi rejste til New York for 8 eller 9 år siden. Hun brugte det aldrig. Hun gemte det til et særlig lejlighed. Jeg tror, at den særlige lejlighed nu er kommet. Han gik hen til sengen og lagde det delikate undertøj sammen med det andet tøj hans kone skulle have på til begravelsen. Hendes egen begravelse, for hans kone var lige død.

Livet er ikke et overlevelseskursus.

Siden min venindes begravelse forstår jeg mere og gør mindre rent. Jeg sætter mig på terrassen og beundrer landskabet og solnedgangen uden at tænke på "ukrudtet" i haven. Jeg bruger mere tid på min familie og venner end på at arbejde. Jeg har forstået, at livet er en kæde af sammenhængende erfaringer jeg kan have gavn af, ikke et overlevelseskursus. Jeg gemmer ikke noget væk længere. Jeg bruger mine krystalglas hver dag. Jeg tager min nye jakke, kjole eller sko på i supermarkedet, fordi jeg har lyst til det. Jeg gemmer ikke mine bedste olier og dufte til særlige fester. Jeg bruger dem hver gang, jeg får lyst til det. Jeg elsker mere. Udtrykkene "en skønne dag" og "en af de næste dage" er ved at forsvinde fra mit ordforråd. Hvis det er værd at se på, lytte til eller gøre, så vil jeg se på det, lytte til det eller gøre det NU.

Vi kan alle være væk i morgen. Jeg er ikke sikker på, hvad min vens kone havde gjort, hvis hun vidste, at hun ikke ville være her i morgen, som vi alle tager for givet. Jeg vil tro, hun havde kontaktet sin familie og sine nærmeste venner. Måske havde hun ringet til nogle gamle venner for at bede om undskyld og slutte fred ovenpå nogen skænderier og uenigheder. Jeg vil gerne tro, at hun var taget på en fransk restaurant, da fransk kokkekunst var hendes store lidenskab.

Hvad med alle de gamle venner, som jeg "en skønne dag" ville tage kontakt til igen? Hvad med de breve, som jeg havde tænkt mig at skrive "en af de nærmeste dage"? Eller de mange gange jeg gerne ville have fortalt venner og familie, jeg holder af dem?

Hver dag er en særlig dag. Nu forsøger jeg ikke længere at forsinke, tilbageholde eller gemme på noget, som skulle kunne berige vores liv med latter og glæde. Og hver dag siger jeg til mig selv, at i dag er en særlig dag. Hver dag, hver time og hvert minut er noget ganske særligt.

Som Peter Plys, der siger: i går var det vist torsdag, i morgen er det så nok lørdag, men i dag - I dag er det helt sikkert min ynglingsdag!

 
30-11-00 23:49:00